* For deg som vil forbedre franskkunnskapene. * For you who like to know more about french culture and french language. * Pour vous qui cherchez la connaissance de la langue et de la culture françaises.

Tuesday, July 04, 2006

STUDENT VED CAVILAM



Hver mandag tar Cavilam i mot unge og eldre fra hele verden som vil lære fransk. Man kan studere en uke, flere uker, måneder eller år. Prisen for undervisningen er ca. 50 euro pr. dag med undervisning i grupper fra 08.30 til 11.45 og fra 14.00 til 15.30.

Universitetet ligger i Vichy sentrum. Man kan velge å bo hos en fransk familie, i leilighet eller på hotell. Vichy er en forholdsvis liten by, tre timer med tog sør for Paris.

Jeg meldte meg på og betalte på internett. Det fungerte fint, men det lønner seg å ringe. Min påmelding hadde nemlig havnet i "deleted mail". Men de fant den etter en stund.

Undervisningen har vært glimrende. Første mandagen møtte vi opp kl 08.00, tok en språktest og fikk informasjon. Ut fra testen ble vi fordelt på grupper. På sommeren er det mange skoleungdommer her fra hele verden, men også flere godt voksne. Man lærer ikke bare fransk, men får vite mer om samfunnet i de landene de andre kommer fra. Superinteressant! På bildene noen av mine klassekamerater bl. a. Anett fra Sverige, Natasha fra Finland, Stephanie fra Tyskland, Juri, Alexander og Thomas fra Brasil og læreren vår Magali (bøyd over PC-en).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home